Máme MIS SOVAMM, to se máme

Ve večerních hodinách 6. října 2017 byl uveden do provozu lokální MIS SOVAMM. Registrovaní uživatelé IISPP z řad SOVAMM ho najdou a mohou využívat zde: https://mis-sovamm.npu.cz:8643/mis_local/homepage.htm.

Otevírá se nám tím nový prostor pro ukládání digitální a digitalizované dokumentace SOVPIS s vazbou na integrovaný informační systém památkové péče (IISPP): dokumenty uložené na samostatném úložišti MIS SOVAMM bude možno vyhledávat obdobně jako dokumenty z lokálních úložišť jednotlivých územních pracovišť NPÚ pomocí jednotné databáze centrálního MIS.

I běžný uživatel vyhledávající v MIS si může povšimnout že se v první záložce parametrického vyhledávání objevilo nové pracoviště: Společnost pro obnovu vesnice a malého města, tedy SOVAMM. Nepřihlášený uživatel MIS/IISPP však prozatím žádné dokumenty  SOVAMM nenajde. Jsou totiž do doby, než se na straně MIS vyřeší plánovaný přechod na licence CC a bude odstraněn vodoznak NPÚ, vkládány jako neveřejné.

Pro řešitele SOVPIS bude nejpozději na přelomu října a listopadu uspořádáno základní školení v užívání MIS a dalších částí IISPP.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..